logo land van cuick

Wandelen

Bent u een wandelliefhebber dan moet u zeker naar Overloon komen. Doordat Overloon omringd is door bossen, kunt u hier alle kanten op. In de 'Overloonse Duinen' moet u dan absoluut geweest zijn. Dit gebied bestond vroeger, tot begin 20e eeuw, uit zogenaamde woeste gronden. Men is toen begonnen met het aanplanten van bomen voor houtproduktie. Later begon recreatie en natuur een steeds belangrijkere rol te spelen. Met de bouw van een uitkijktoren in 2009 en het aanleggen van een verhard fietspad zijn de Overloonse Duinen ook per fiets te bekijken. 

Er liggen 5 wandelroutes in Overloon:

Museumroute (2,2 km):
Deze gecombineerde wandeling gaat door het bos en het museumpark rondom het Oorlogsmuseum. U parkeert de auto op de grote parkeerplaats bij het Oorlogsmuseum en kunt gelijk starten met de wandeling. De route is gemarkeerd met paaltjes met een gele kop. 

Spurktroute (2,4 km): 
Neemt u de Spurktroute dan zult u geleid worden langs een uniekgebied met Jeneverbesstruiken. De gemeente Boxmeer doet er veel aan om dit gebied goed te beschermen, omdat de Jeneverbes in Nederland in zijn bestaan bedreigd wordt. U kunt de route starten vanaf de parkeerplaats van het Oorlogsmuseum, sporthal De Raayhal of Landal De Vers. De route is gemarkeerd met paaltjes met een blauwe kop. 

Versroute (3,1 km)
Zoals de naam al aangeeft loopt deze route om bungalowpark Landal De Vers heen. Ook op deze route komt u de Jeneverbes tegen, maar zijn er ook smalle paden en open vlakten. U kunt deze route natuurlijk het beste starten vanaf Landal De Vers. De route is gemarkeerd met paaltjes met een rode kop. 

Van Abelroute (1,3 km)
Deze korte route loopt langs de War Cemetry (militaire oorlogsbegraafplaats) en bevindt zich nabij het Oorlogsmuseum. Deze wandeling is goed te combineren met een van de andere wandelroutes en wordt gestart vanaf de militaire begraafplaats. De route is gemarkeerd met paaltjes met een groene kop.

usp gemoedelijk

Gemoedelijk

usp groen

Groen

usp gastvrij

Gastvrij