logo land van cuick

ZooParc Overloon start met bouw tijgerverblijf

Investering vergt 600.000 euro
ZooParc Overloon start met bouw tijgerverblijf

Overloon, woensdag 27 mei 2015 – ZooParc Overloon blijft stevig investeren. Het dierenpark in Overloon is

 begonnen met de bouw van het tijgerverblijf. Dinsdag ging de eerste spade de grond in. Als het goed is arriveren er nog voor de zomervakantie twee witte tijgers uit Frankrijk. In een later stadium worden er ook nog twee Siberische tijgers gehuisvest in ZooParc Overloon.

De realisatie van het tijgerverblijf is onderdeel van het investeringsprogramma dat Libéma als eigenaar van ZooParc Overloon heeft ingezet na de overname van de dierentuin. Het verblijf wordt geheel gethematiseerd en biedt bezoekers veel bijzondere inkijkjes. De kosten bedragen ruim 600.000 euro.

“Met de komst van nieuwe diersoorten zoals deze tijgers willen we voor nog meer beleving zorgen bij onze bezoekers,”vertelt vestigingsmanager Martin van Hees. “ZooParc Overloon heeft de ambitie om te groeien van 100.000 bezoekers per jaar naar een aantal van 200.000. Dat komt je niet zo maar aanwaaien, dus vandaar dat wij hier met heel veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan. Het park krijgt een totale
opfrisbeurt in de vorm van nieuwe dieren, nieuwe en gerenoveerde verblijven en verbeterde faciliteiten. Onlangs verwelkomden we al pinguïns, straks zijn de tijgers aan de beurt. Dat zal de bezoekersaantallen nog een extra boost geven, want deze dieren spreken enorm tot de verbeelding.”

Van Hees vertelt verder: “De witte tijger komt in het wild niet voor. Ooit is er toch een dergelijk exemplaar gevangen. Omdat ze in de loop der tijd aan inteelt onderhevig zijn geraakt, wordt er in erkende dierentuinen niet meer met deze dieren gefokt. Uiteindelijk zal deze soort dan ook uitsterven in erkende dierentuinen. Maar het zijn prachtige dieren, dat zal iedereen beamen. Kom maar kijken in ZooParc
Overloon, zou ik zeggen.”

ZooParc Overloon anticipeert bij de bouw van het tijgerverblijf ook op de komst van nog twee tijgers, maar dan van het Siberische soort. Wanneer die hun opwachting maken in Overloon is echter nog niet bekend. De Siberische tijgers krijgen een plekje naast de witte tijgers die half juni/half juli vanuit Frankrijk naar Overloon komen.

 

usp gemoedelijk

Gemoedelijk

usp groen

Groen

usp gastvrij

Gastvrij