logo land van cuick

Fietsen

In 2011-2012 heeft Toerklub Overloon zich ingespannen voor het aanleggen van een nieuwe MTB-route rondom het dorp. Het doel hiervan was om een uitdagende en gevarieerde route aan te leggen, waarbij men een goed beeld van de prachtige natuur zou krijgen. De route verloopt voornamelijk via onverharde wegen door de bossen en heidevelden waarin zich diverse uitdagende klimmetjes bevinden.

De route heeft een lengte van 32km en is gemarkeerd met houten palen met daarop in het rood het internationale MTB-teken bestaande uit een driehoek met daaronder twee rondjes. De route start aan de voorzijde bij het museum.

Bent u een meer recreatieve fietser dan is er voor u ook genoeg aanbod. Er lopen diverse fietsknooppunten rond en door Overloon. Een mooie fietsroute is de Liberation Route. Volge je deze route, met als startpunt het Oorlogsmuseum, dan krijg je een beeld van wat er in Brabant afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze route loopt behalve door Overloon, ook door Holhees, Vierlingsbeek en Stevensbeek. De routekaart is te vinden via de site van Nederland Fietsland. U kunt ook hier klikken.

Hiernaast zijn er natuurlijk nog diverse verharde wegen waarop het heerlijk fietsen is, zoals vanaf Overloon door de Maasheggen naar de sluis in Groeningen.

Fietsroutes in Overloon

usp gemoedelijk

Gemoedelijk

usp groen

Groen

usp gastvrij

Gastvrij